diumenge, 23 de setembre del 2012

Primera botiga col.laborativa de Catalunya en el sector de moda i complements

El projecte sorgeix de la idea que 'la unió fa la força', així la proposta és donar opció als creadors independents de posar botiga  al barri del Born de Barcelona, un dels més famosos per la seva vessant creativa i artística. La CoShop, així es defineix l'establiment que es va inaugurar a principis de juliol,  ocupa uns 250m2 i és ubicat al carrer Banys Vells. Aquest espai ha d'allotjar uns 20 dissenyadors que fan producció local i sostenible.

El projecte pretén donar una empenta a dissenyadors locals de manera que compartint despeses com el lloguer, serveis, permisos... i fent pinya puguin competir amb la producció que ens arriba d'altres parts del món, més barata, sovint, gràcies al sou irrisori dels seus treballadors i especialistes o bé perquè són productes fabricats eludint mesures bàsiques incloses en el protocol de Kyoto, un document que busca créixer i fabricar a partir d'energies renovables i poc contaminants.

A CoShop, els mateixos dissenyadors són els encarregats d'atendre els seus clients, els mateixos que comparteixen projecte. Uns creadors que tindran, gràcies a la iniciativa, més possibilitats  de donar a conèixer la seva feina a un preu molt competitiu.

Els requisits per participar en aquest projecte són seguir la filosofia de la Productora que té molt en compte la responsabilitat social i mediambiental. Els interessats en aquest projecte, poden posar-se en contacte a través del correu coshop@capipotaproductions.com.

Més informació


  • Seguint amb el projecte que vam començar a perfilar en aquest article, hem estat entrevistant-nos amb professionals i ajuntaments per veure com es podia dur a terme.
  • Es tracta d’un espai de 250m2 situat al carrer Banys Vells, on s’hi allotjaran 20 dissenyadors que facin producció local. 
  • La idea és oferir un espai de referència amb una mostra del disseny que s’està fent al nostre país, amb unes despeses molt reduïdes pels dissenyadors participants i amb l’opció d’atendre ells mateixos directament als seus clients. 
  • Tots els serveis estan inclosos dins del lloguer de l’espai i el dissenyador es beneficiarà de la convocatòria que facin tots els altres companys, afavorint la venda creuada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada